Poule Den Dungen

Klassiek: Poule Den Dungen à la creme

Klassiek: Poule Den Dungen à la creme

Recept voor 4-6 personen.

Ingrediënten:

  • 1 Poule Den Dungen van ca 2,0 kg,
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • 100 gr (room)boter,
  • 1 ui, gepeld en in vieren gedeeld
  • 10 champignons, in vieren gedeeld
  • 2 worteltjes, in schijfjes
  • 3 el bloem
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 l crème fraîche
  • zout en peper uit de molen

Benodigdheden:

  1. aluminiumfolie
  2. fijne zeef
  3. staafmixer

Bereiding:

  1. Snijd de bouten van de poule bij het gewricht los van het karkas. Hak de bouten door bij het gewricht tussen de drumstick en dij. Bestrooi alle delen met zout en peper.
  2. Kneus de teentjes knoflook met het lemmet van een mes.
  3. Verhit de boter en braad hierin de poten aan alle kanten mooi bruin. Bak uien, champignons, worteltjes en knoflook een paar minuten mee. Zeef de bloem erover en bak 1 minuut. blus af met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg de crème fraîche toe en laat het geheel 25 tot 30 minuten garen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 C. Leg het karkas met de kipfilets 20 min. op een bakplaat in de oven. Laat een paar minuten rusten en haal dan de filets van het bot. Bewaar de filets onder aluminiumfolie.
  5. Neem de stukken kip uit de pan en passeer de saus door een fijne zeef. Breng op smaak met zout en peper. Kook de saus nog 2 minuten door en pureer tot slot met een staafmixer. Leg de bouten, dijen en filets op een schaal en giet de saus erover.
Delen op: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone