Poule Den Dungen

Poule Den Dungen met Sinaasappel in een braadzak

Aantal couverts:         4.

Kosten:                         Gemiddeld

Moeilijkheid:               Bewerkelijk.

Voorbereidingstijd       10 minuten

Kooktijd:                      ruim 75 minuten

 

INGREDIENTEN:

1 Poule Den Dungen van circa  2,0 kg.

2  sinaasappels
50 gr roomboter
3 knoflooktenen
1 eetlepel venkelzaad
1 theelepel gemalen chilivlokken
wat blaadjes platte peterselie

Braadzak (supermarkt heeft vaak de kleinere maten te koop, heeft u een erg grote poule dan zijn de grote braadzakken bij een kookwinkel te verkrijgen)

BEREIDING:

Doe de boter in een kom. Knijp de knoflooktenen uit de meng ze door de boter.
Boen de sinaasappels schoon en rasp de schil er af. Hak de peterselieblaadjes fijn.
Meng ¾ van de geraspte sinaasappelschil, het venkelzaad, de chilivlokken en de gehakte  peterselie door de boter. Voeg ook wat zout en peper toe.

Maak de poule van binnen droog en bestooi met zout en peper. Snijdt de (geraspte) sinaasappels in 4 parten en verwijder zo veel mogelijk de pitten. Vul de poule met de stukken sinaasappel en bindt de poule daarna dicht.
Snijdt de poten aan de bovenzijde een keer in met een scherp mes.
Wrijf de poule van buiten in met de oranje boter.

Doe de poule in de braadzak; bindt de braadzak dicht. Leg de braadzak in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 * C  en braadt de kip in ongeveer 1:15 minuten gaar.
Dien de poule in zijn geheel op.

Delen op: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone