Poule Den Dungen

Bestel-Verzend informatie

PRIJS EN GEWICHT

Een belangrijk punt. Vlees is een natuurproduct. Zeker onze poulen. En omdat wij geen selectie maken bij de kuikentjes tussen henen en hanen, zijn de verschillen tussen de diverse geslachte poulen groot. In de winkel wordt je product eerst gewogen, waarna je per gewicht betaald. Dat is lastig in een webshop, waardoor we met gewichtsklassen werken. Je betaalt echter nooit teveel, omdat het laagste gewicht gebruikt wordt voor de prijs van de gewichtsklasse. b.v. heb je een poule ontvangen van 1,8 kg – uit de gewichtsklasse 1,65 t/m 1,85kg, betaal je €30,00 (ook al zou je normaal 1,8 x €17,95 = €32,30 betalen).

VERZENDEN / BETSELLEN

Neem eerst even telefonisch contact op met poule den dungen !!!!

Wij zijn tijdens winkeluren bereikbaar op 073-5941291 (Hotel- Restaurant Cafe Boer Goossens)
En buiten deze uren altijd bereikbaar op 06-12130217 ( Fons Sleutjes)

Als u instaat bent om de poule op te komen halen is de prijs € 15.45 per kg product. Dit heeft voor ons de voorkeur maakt u gelijk kennis met het Dungense dorpsgevoel.
Hierdoor weten wij zeker dat u de kip ontvangt en u hoeft de dure verzending niet te betalen. Wanneer u de poule komt halen buiten de winkeluren is het de bedoeling dat u vooraf 80 % betaald van de poule die u wilt hebben. Het restant kunt u contant afrekenen.We kunnen alleen pinnen in de winkel. De gewichten van de poulen lopen uiteen van 1.4 kg tot 2.2 kg. U moet aangeven welke gewicht klasse u wilt. Onze houdbare producten kunnen Rillette en poule au Vin, kunnen we wel snel en makkelijk verzenden.

Mocht u toch kiezen voor bezorging, dan wordt het pakket bezorgt door het Genootschap Poule Den Dungen verzorgd en met de pakketdienst van PostNL bezorgd.  Bij bezorgen is het natuurlijk van groot belang dat je wel thuis bent! (het is namelijk een versproduct)  Mocht je onverhoopt niet aanwezig zijn dan probeert PostNL het de volgende dag nog eens. Maar eigenlijk is de bezorging op de eerste dag het beste! We vragen de bezorger wel met een fel oranje sticker het pakket bij afwezigheid bij de buren af te leveren.

Het pakket kan, als je voor 12 uur bestelt, al de volgende leverdag worden afgeleverd. Je kan natuurlijk ook aangeven dat je op een andere dag het pakket wilt ontvangen. Je ontvangt de dag voor afleveren per email een track en trace code, zodat jezelf kan nagaan waar het pakket zich in de keten bevindt en wat de verwachte aflevertijd is.
De bezorgkosten bedragen € 10,00.

We leveren ook in Vlaanderen. De werkwijze is identiek aan die voor bezorgingen in Nederland. De bezorgkosten zijn €12,50.

IS HET VEILIG?

Veiligheid voorop. We hebben daarom ook veel tijd besteed aan het goed neerzetten van het verzenden. Bij verzenden  met PostNL wordt het vlees diepgevroren in een recyclebare doos met isolatie gedaan. Om het vlees bevroren te houden hebben we een minimale hoeveelheid bevroren vlees nodig (2 poulen) en wordt droogijs toegevoegd. Dit droogijs zorgt ervoor dat het vlees zeker 36 uur onder de -20ºC blijft. Als het vlees onverhoopt dan toch ontdooit aankomt (dat gebeurt in aanzienlijk minder dan 1 op de 1000 pakketen!) door vertragingen in het verzenden, dan kun je het pakket retourneren.

De veiligheid en de kwaliteit van het product zijn een belangrijke reden om het vlees bevroren aan te bieden. Mocht het vlees onverhoopt ontdooit arriveren, dan is er iets fout gegaan. Zwart-wit. En dat lossen we op! En dat draagt bij aan de veiligheid en kwaliteit van het vlees dat je eet!

DE VERPAKKING

VLEESVERPAKKING

De poule is ingevroren op een  schaaltje met daarom heen een folie. Voor transport en opslag in de vriezer is een extra vacuumzak om de poule gedaan. In deze verpakking zit ook een gripzakje met daarin het paspoortje van de Poule.

OMVERPAKKING BIJ POSTNL VERZENDING

Bij bezorging via de pakketdienst van PostNL wordt het vlees verpakt in een kartonnen doos met daarin een isolerende verpakking.  De doos is vrijwel geheel recyclebaar. Karton bij het oud papier, de zak die uit noppenfolie bestaat bij het plastic. Alleen de reflecterende laag, dun gemetalliseerd folie, moet je bij het restafval doen. Deze laag is eenvoudig te verwijderen. Je hoeft dus niet speciaal naar de gemeentewerf om het materiaal te laten recyclen zoals met de witte polystyreen dozen.

Om het vlees op de juiste temperatuur te houden tijdens het verzenden wordt droogijs toegevoegd. Droogijs is een vaste vorm van kooldioxide met een temperatuur van -78°C. Het is een heel effectief koelmiddel en wordt hiervoor veel gebruikt. Bij het ‘verdampen’ ervan – of correcter gezegd sublimeren – ontsnapt gasvormig kooldioxide. Dit verdwijnt uit de verpakking. Er komt dus geen water vrij, waar de pakjes vlees nat van zouden worden.

De hoeveelheid is zo gekozen dat het vlees zeker 36 uur goed bevroren blijft. Mocht het pakket onverhoopt een dag vertraagd zijn dan is het dus nog steeds goed bevroren. Bij het afleveren of afhalen van het pakket is het droogijs reeds verdwenen. Dat kan geen kwaad: de isolatie houdt het vlees langdurig bevroren. Met een eventueel restant droogijs moet je wel voorzichtig omgaan. Pak de pakjes droogijs bij een hoek van het folie vast. Voorkom dus contact met het droogijs, want dat zou kunnen resulteren in bevriezingen. Leg het buiten de verpakking, plaats het vlees in de vriezer, en plaats het droogijs terug. Laat dit rustig verder verdampen in de net gesloten doos in een open ruimte. Zorg dat kinderen er niet bij kunnen en speel er zelf ook niet mee!